Кожа

Кожата за нас не е само сировина, кожата за нас претставува најбитниот елемент во производството, нешто по што се разликуваме од другите, нешто што нашите купувачи ги одвојува од останатите, ги прави особено горди што може секојдневно да уживаат во нивната ексклузивна кожна гарнитура.

Секое парче кожа е уникатно. Не постојат две исти парчиња на кожа. Токму тоа ја прави секоја кожна гарнитура уникатна сама по себе. Тоа е екслузивноста што секој сопственик на кожна гарнитура ја ужива!

Кожата е природен производ. Во нашето производство ние користиме исклучително квалитетна и селектирана кожа, обработена во најдобрите Европски кожари.

Нашето искуство и соработка со најдобрите кожари во Европа, Ви овозможува избор на преку 50 видови на кожа во 900 различни бои. Во секој момент на лагер располагаме со 3000м2 висококвалитетна кожа во 15 бои, што не прави водечки производител на тапациран мебел во регионот. Тоа ни овозможува можност за брза и навремена испорака било каде во Европа на прекрасно уникатно парче мебел.

Без разлика за било кој вид на кожа од нашата колекција да се одлучите при изборот за Вашата нова кожна гарнитура, бидете сигурни дека сте го направиле Вистинскиот избор!

НЕГА НА КОЖНАТА ГАРНИТУРА

Кожата сама по себе е многу лесна за одржување. За разлика од останатите материјали со текот на времето кожата си добива посебна убавина, посебен шмек.

Голема предност кај кожата е тоа што апсорбцијата на миризби е минимална. Исто така во случај на истурање на течности кожата не апсорбира веднаш, со тоа добивате 2-3 минути време да ја одстраните течноста од површината.

Одржувањето на кожната гарнитура е многу едноставно. Најдобар начин за одржување е редовно пребришување со мека полувлажна крпа.

Доколку користите средства за нега на кожа, полирање, отстранување масноти и слично, ЗАДОЛЖИТЕЛНО прочитајте го упатството на самото средство пред употребата. Исто така, пред да нанесете од средството на кожната гарнитура испорбајте на мала површина на некој невидлив дел од гарнитурата како самото средство ќе се однесува. Овој чекор е особено битен поради тоа што постојат различни средства со абразивни карактеристики што може да доведат до оштетување на кожата.

Гранада кожа

Grenada Ash

Grenada Blue

Grenada Chocolate

Grenada Cognac

Grenada Ebony

Grenada Graphite

Grenada Moss

Grenada Rouge

Grenada Sahara

Grenada Savannah

Кенија кожа

Kenia Walnut

Kenia Antracite

Kenia Brown

Kenia Cognac

Kenia Denim

Kenia Olive

Kenia Rost

Kenia Taupe

Масиф кожа

Massif Amaretto

Massif Antracite

Massif Armagnac

Massif Azzurro

Massif Calvados

Massif Cognac

Massif Dove

Massif Ecru

Massif Graphite

Massif Lava

Massif Marron

Massif Mocca

Massif Nero

Massif Off White

Massif Olive

Massif Rock

Massif Rosso

Massif Rubino

Massif Safari

Massif Whale

Massif White

Ранчо кожа

Rancho Clay

Rancho Cognac

Rancho Green

Rancho Moro

Rancho Nero

Rancho Steel

Rancho Stone

Винитич кожа

Vintage Brown 1

Vintage Brown 2

Vintage Cognac 1

Vintage Cognac 2

Vintage Grey

Vintage Olive

Vintage Taupe 1

Vintage Taupe 2

Толедо кожа

Toledo Antracite

Toledo Apple Green

Toledo Aubergine

Toledo Avorio

Toledo Betulla

Toledo Bianco

Toledo Bordeaux

Toledo Caffe

Toledo Camel

Toledo Cherry

Toledo Cotto

Toledo Dessert

Toledo Espresso

Toledo Ferrari

Toledo Forrest

Toledo Giallo

Toledo Kalahari

Toledo Khaki

Toledo Kobalt

Toledo Leem

Toledo Lemon

Toledo Lever

Toledo Lila

Toledo Lime

Toledo Mandarin

Toledo Marine

Toledo Mastic

Toledo Merlin

Toledo Mocca

Toledo Moss

Toledo Natur

Toledo Nebbia

Toledo Nero

Toledo Orange

Toledo Pacific

Toledo Perle

Toledo Polar

Toledo Pure White

Toledo Red

Toledo Sabbia

Toledo Siegelstein

Toledo Sky Blue

Toledo Smog

Toledo Terra

Toledo Tirquoise

Toledo Verde

Toledo Whale